Zapraszamy na cykl warsztatów kulinarnych skierowanych do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
Najbliższe spotkanie kierujemy do wszystkich zainteresowanych zdrowym odżywianiem, a w szczególności do osób borykających się z niedokrwistością. Niedokrwistość daje objawy, które łatwo zbagatelizować, bo przypominają stan przemęczenia. Tymczasem konieczne jest jak najszybsze znalezienie jej przyczyny.
Podczas spotkania dietetyczka Marlena Świderska opowie, jak powinniśmy się odżywiać, by zadbać o zdrowie i niwelować skutki choroby. Podpowie, które produkty spożywcze wybierać, a czego unikać w codziennych jadłospisach.
Na warsztatach uczestnicy dowiedzą się, które składniki wykorzystywać nie tylko w sposób zdrowy, ale przede wszystkim smaczny, by szybko i łatwo przygotować posiłki. Nauczą się jak zaplanować swoje menu jak najmniejszym nakładem czasu i pracy.
Temat następnego spotkania:
14.12 Dieta w zespole jelita drażliwego – prozdrowotna dieta – najlepszy sposób odżywiania.
Prowadząca: Marlena Świderska - dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
" Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności.
Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym.
Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych."