Zapraszamy na cykl warsztatów kulinarnych skierowanych do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
Najbliższe spotkanie kierujemy do wszystkich zainteresowanych prozdrowotnym odżywianiem, a w szczególności do osób borykających się z chorobami dietozależnymi.
Spotkania zaczynają się od krótkiego wykładu, w czasie, którego dietetyczka opowiada, jak powinniśmy się odżywiać, by zadbać o zdrowie i niwelować skutki choroby. Podpowiada, które produkty spożywcze wybierać, a czego unikać w codziennych jadłospisach. Na warsztatach uczestnicy dowiedzą się, które składniki wykorzystywać nie tylko w sposób zdrowy, ale przede wszystkim smaczny, by szybko i łatwo przygotować posiłki. Nauczą się jak zaplanować swoje menu jak najmniejszym nakładem czasu i pracy.
Terminy i termaty spotkań:
19.10.2022 / Dieta w cukrzycy i insulinooporności – prozdrowotna dieta – najlepszy sposób odżywiania.
16.11.2022 / Dieta w niedokrwistości – prozdrowotna dieta – najlepszy sposób odżywiania.
14.12.2022 / Dieta w zespole jelita drażliwego – prozdrowotna dieta – najlepszy sposób odżywiania.
Zajęcia poprowadzi dyplomowana dietetyczka i psychodietetyczka Marlena Świderska.
Marlena Świderska jest absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Jestem psychodietetykiem, absolwentką SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
Pierwsze doświadczenia jako dietetyk zdobywałam podczas prywatnej praktyki z pacjentami po ukończeniu studiów w 2013 roku.
Uwielbia swoją pracę. Zapewnia profesjonalne podejście,elastyczność oraz pozytywne nastawienie.
Czerpię ogromną radość z możliwości niesienia ludziom pomocy w walce z nadwagą i otyłością, uświadamiając, że zmiany zaczynają się w naszej psychice
Pomagam w wyznaczaniu celów i aktywnie motywuję do ich osiągnięcia. Odczarowuję słowo „dieta" i uczę prozdrowotnego, świadomego odżywiania, które staje się przyjemnym stylem życia.