Zapraszamy na cykl warsztatów kulinarnych skierowanych do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
Najbliższe spotkanie kierujemy do wszystkich zainteresowanych prozdrowotnym odżywianiem, a w szczególności do osób borykających się z chorobami dietozależnymi.
Spotkania zaczynają się od krótkiego wykładu, w czasie, którego dietetyczka opowiada, jak powinniśmy się odżywiać, by zadbać o zdrowie i niwelować skutki choroby. Podpowiada, które produkty spożywcze wybierać, a czego unikać w codziennych jadłospisach. Na warsztatach uczestnicy dowiedzą się, które składniki wykorzystywać nie tylko w sposób zdrowy, ale przede wszystkim smaczny, by szybko i łatwo przygotować posiłki. Nauczą się jak zaplanować swoje menu jak najmniejszym nakładem czasu i pracy.
Terminy i termaty spotkań:
19.10.2022 / Dieta w cukrzycy i insulinooporności – prozdrowotna dieta – najlepszy sposób odżywiania.
16.11.2022 / Dieta w niedokrwistości – prozdrowotna dieta – najlepszy sposób odżywiania.
14.12.2022 / Dieta w zespole jelita drażliwego – prozdrowotna dieta – najlepszy sposób odżywiania.
Prowadząca: Marlena Świderska - dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
" Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności.
Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym.
Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych."