Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
O odporność powinniśmy dbać przez cały czas, jednak w okresie zimowym należy o tym pamiętać szczególnie, ponieważ wtedy ryzyko infekcji jest największe. Żeby je zminimalizować powinniśmy zadbać o czas spędzony na świeżym powietrzu, regularną aktywność fizyczną, odpowiednią ilość snu, a także prozdrowotną dietę. Odpowiednie produkty obfitujące w witaminy, składniki mineralne, białko oraz dobre tłuszcze wzmacniają odporność. Na warsztatach dietetyczka pokaże, które składniki spożywcze pomogą poprawić odporność nie tylko w sposób zdrowy, ale przede wszystkim smaczny.
Prowadzenie:
Marlena Świderska – dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
„Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności. Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych".