Wraz z pierwszymi promieniami wiosennego słońca łatwiej zadbać o siebie i zrzucić nadprogramowe kilogramy, które nagromadziły się w okresie jesienno-zimowym.
Za oknem robi się cieplej i wszystko budzi się do życia, dlatego i my odczuwamy wzmożony przypływ energii. Chętniej w tym czasie zaczynamy dbać o zdrowie i wygląd. Wiosna to doskonały moment na przeprowadzenie detoxu – diety oczyszczającej z toksyn.
Na warsztacie dietetyczka pokaże, które składniki spożywcze wybierać i jak je łączyć nie tylko w sposób prozdrowotny, ale przede wszystkim smaczny. Nauczy jak skomponować plan żywieniowy by czuć się dobrze i w pełni sił.
Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
Prowadząca: Marlena Świderska - dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
" Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności.
Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym.
Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych."