19.04.2023 / środa / g. 11:15 / salonik literacki / wstęp wolny / wiek: 50+ Wraz z pierwszymi promieniami wiosennego słońca łatwiej zadbać o siebie i zrzucić nadprogramowe kilogramy, które nagromadziły się w okresie jesienno-zimowym. Za oknem robi się cieplej i wszystko budzi się do życia, dlatego i my odczuwamy wzmożony przypływ energii. Chętniej w tym czasie zaczynamy dbać o zdrowie i wygląd. Wiosna to doskonały moment na przeprowadzenie detoxu – diety oczyszczającej z toksyn. Na warsztacie dietetyczka pokaże, które składniki spożywcze wybierać i jak je łączyć nie tylko w sposób prozdrowotny, ale przede wszystkim smaczny. Nauczy jak skomponować plan żywieniowy by czuć się dobrze i w pełni sił. Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne. Prowadząca: Marlena Świderska - dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie. " Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności.Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym.Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych."