Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
Wiosną, wraz z pierwszymi promieniami słońca, łatwiej zadbać o siebie i zrzucić niechciane nadprogramowe kilogramy, które nagromadziły się w okresie jesienno-zimowym. Za oknem robi się cieplej i wszystko budzi się do życia, dlatego i my odczuwamy wzmożony przypływ energii. Chętniej w tym czasie zaczynamy dbać o zdrowie i wygląd. Wraz z nadejściem wiosny pragniemy się czuć lepiej w swoim ciele, jest to więc doskonały moment na zwrócenie szczególnej uwagi na swoją dietę.
Na warsztatach dietetyczka pokaże, które składniki spożywcze wybierać i jak je łączyć nie tylko w sposób prozdrowotny, ale przede wszystkim smaczny. Nauczy, jak skomponować plan żywieniowy, by czuć się dobrze i w pełni sił.
Prowadzenie:
Marlena Świderska – dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
„Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności. Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych".