Szanowni Państwo,

Od 25 maja bieżącego roku we wszystkich państwach członkowskich UE weszło w życie rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych osobowych (RODO). W celu dostosowania się do nowego otoczenia prawnego przekazujemy klauzulę informacyjną w jaki sposób Państwa dane osobowe są przetwarzane w naszej jednostce.
Z poważaniem
Zespół Służewskiego Domu Kultury

 

 

W jaki sposób przetwarzamy Państwa dane osobowe?
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, iż:

1) Administrator Danych Osobowych
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Służewski Dom Kultury w Dzielnicy Mokotów m. st. Warszawy, z siedzibą przy ul. J. S. Bacha 15, 02-743 Warszawa
Kontakt: (22)843-91-01, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

2) Inspektor danych osobowych
Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

3) Cel przetwarzania
Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu czynności związanych z:
- kontaktem ze Służewskim Domem Kultury;
- umowami pracowniczymi;
- umowami cywilno-prawnymi;
- uczestnictwem w warsztatach;
- uczestnictwem w konkursach i festiwalach;
- korzystaniem z pozostałej oferty SDK (wypożyczenia roweru cargo, korzystanie z ogniska);
- zapewnieniem bezpieczeństwa osobom i mieniu SDK;

4)Jakie dane przetwarzamy?
Przetwarzaniu podlegają następujące kategorie danych:
- dane ogólne (imię, nazwisko);
- dane adresowe (adres do korespondencji, telefon, e-mail);
- dane identyfikacyjne (numer PESEL)
- dane finansowe (numer rachunku bankowego);
- wizerunek utrwalany przez monitoring wizyjny (bez rejestracji dźwięku);

5) Odbiorcy danych
Dane przekazywane będą jedynie odbiorcy danych osobowych w postaci: ZUS, US, bank właściciela danych, firmy ubezpieczeniowe (w przypadku osób posiadających polisy ubezpieczeniowe), firmy Juventus świadczącej usługi ochroniarskie;

6) Okres przechowywania danych
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres:
- trwania wymiany korespondencji;
- czasu trwania umowy oraz po jej zakończeniu w celu archiwizacyjnym odpowiednio minimum 5 lat (umowa cywilno-prawna) oraz minimum 50 lat (umowa pracownicza);
- trwania warsztatów, konkursu, festiwalu;
- czasu trwania oferowanej usługi;
- dane z monitoring wizyjnego przetrzymywane są przez okres maksymalnie 6 tygodni;

7) Przysługujące prawa
W związku z pzetwarzaniem danych osobowych ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (*jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

8) Prawo do skargi
Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do PUODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

9) Informacja o zamiarze przekazania danych odbiorcy w państwie trzecim
Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

10) Przetwarzanie zautomatyzowane oraz profilowanie
Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.

KupBilet EB06

BOX REPERTUAR

senioralia2018WEB BELKAboczna

dyktando modul

konkurs mamto modul

box bartok

box galeriaprzykozach2

GDz

5

Partnerzy:

  • mokotow
  • warszawa
  • snd
  • seniuor